(1/5)

mentőakciók

2019.12.17 Maszat és Negro nyuszi mentése

Menhelyünk legújabb lakói! Maszat és Negró nőstény házinyulak. Húsvéti ajándékok voltak, a gyerekeknek, persze a gyereknek csak egy ideig volt érdekes, aztán megunta. NE VÁSÁROLJ NYULAT HÚSVÉTRA!!!!!  A gazdájuk már nem tudta tovább tartani őketés egy nagon kicsi helyen voltak,  ezért kérte egyesületünk segítségét. Tavaszi születésű lány nyuszik, kedvesek, barátságosak és kézhezszokottak. Ma megkapták oltásuk és átestek a parazitamentesítésen. hamarosan ivartalanítva lesznek és utána gazdit keresnek.Csak és kizárólag házikedvencnek fogadhatók örökbe szerződéssel. A nyuszi kifutó nagyon tetszik nekik, a két szintes nyusziházat és a kifutót is alaposan megvizsgálták. <3 Nagy örömmel fogadunk nekik jó minőségű nyúl tápot és pellet almot. Aki szeretné támogatni állatmentési tevékenységünket, illetve menhelyünk állatait, az megteheti tárgyi adománnyal (jó minőségű kutya száraztáppal, cica konzervvel és száraz eledellel, macskaalommal, degu, illetve nyuszi eleséggel) vagy a Savaria Takarékszövetkezet 72100251-14956935-00000000 ( IBAN: HU64 7210 0251 1495 6935 0000 0000 SWIFT: TAKBHUHB ) számlaszámra való utalással! Valamint köszönettel fogadjuk az 1% felajánlásokat is. Adószám: 18508431-1-18. Köszönjük !

 

2019.11.20 Megyehídi mentés

Szaporítás áldozata…. Lakossági bejelentést kaptunk, miszerint egy nagyon szegény családnál van egy husky jellegű kutya, aki sovány és folyamatosan a főútról szedik össze. Azért él még, mert az utcában lakók etetik. Felvettük a kapcsolatot a rendőséggel, akik nagyon segítőkészek voltak, amit ezúton is köszönünk nekik. <3 Önkénteseink egy rendőrrel együtt elmentek a családhoz. A család teljes mértékben együttműködő volt. Elmondták, hogy a kutya az utcában egy másik házban született, onnan hozták el. A kutyával nem bírnak, folyamatosan kóborol. Valószínűleg egy másik kutyával verekedett, ezért a füle végéből hiányzik egy darab és tiszta seb a pofája. A kutya 1 éves szuka, éppen tüzel, októbertben a kötelező eboltáson beoltatták és chipeztették. Van még 4 macskájuk, 2 kicsi és két nagy. Vittünk kutya és macska eledelt és leféreghajtóztuk a cicákat. A kicsik alultápláltak. Az anya cica ingyenes ivartalanítását vállalta egyesületünk. Megtudtuk azt is, hogy a szüleinek semmilyen egészségügyi szűrésük nincs és nem is törzskönyves kutyák, valamint a szaporító sajnos azt sem nézte hova kerülnek a kölykök. A tulajdonos felajánlottuk a szuka ingyenes ivartalanítását és elmondtuk, hogy a kutya utcára való jutását meg kell akadályoznia. Először megköszönte a segítséget, majd mikor indultunk akkor mondta, hogy nem tudja megoldani a kutya szökését és nem is házőrző, inkább lemond róla, vigyük el. Egyik önkéntesünktől a hétvégén gazdihoz került egy kutyus, így ideiglenesen elvitte Renéet a menhelyről, ő pedig Renée helyére került. A kutya tőlünk a Dakota nevet kapta. Felső állkapcsa kb.8-10 cm-el hosszabb az alsónál… Szerencsére enni tud. Ez is a felelőtlen szaporítás eredménye. A fajtamentéssel is felvettük a kapcsolatot próbálnak neki helyet keresni. Aki szeretné támogatni állatmentési tevékenységünket, illetve menhelyünk állatait, az megteheti tárgyi adománnyal (jó minőségű kutya száraztáppal, cica konzervvel és száraz eledellel, macskaalommal, degu, illetve nyuszi eleséggel) vagy a Savaria Takarékszövetkezet 72100251-14956935-00000000 ( IBAN: HU64 7210 0251 1495 6935 0000 0000 SWIFT: TAKBHUHB ) számlaszámra való utalással! Valamint köszönettel fogadjuk az 1% felajánlásokat is. Adószám: 18508431-1-18. Köszönjük !

 

2019.11.02 Szemenyei borzalom

Bejelentést kaptunk, miszerint egy anyakutya és a 4 kölyke állandóan az utcán van, az egyik kicsit elütötte az autó. A tulajdonos pedig szabadulna a kölyköktől és az anyától. 7 kölyök volt, 3 meghalt,2 elosztogattak és 2 került egyesületünk gondozásába. Menhelyünkön az egyik kölyök kennel lakói gazdisodtak, így két önkéntesünk elindult a mama kutyáért és a 2 kölyökért. Hosszas várakozás után a tulajdonos kijött a házból és elmondta, hogy szeretne megválni az anyától és kölyköktől.Amikor önkénteseink bementek a kutyusért és megláttak egy kistestű kutyát akinek a lánca annyira fel volt tekeredve, hogy csak egy helyben állt, mert nem tudott mozdulni sem.Megkérdezték a tulajdonost ő az anyuka?A tulaj válasza nem, ő az apuka és őt szeretik és meg akarják tartani.Majd mutatott egy másik házra, hogy ott az anya.Egy reszkető csont sovány közepes méretű keverék ült egy fa ládában, ami a kutyaháza volt.A lánc volt a nyakára rakva és azzal volt kikötve, körülbelül fél méteres volt a lánc hossza. A kutyák előtt nem volt víz,az ürülékükben tapicskoltak,férgesek, bolhásak és alultápláltak. Önkénteseink elmondták a tulajdonosnak, hogy a kan kutya tartási körülményei is borzalmasak ezen sürgősen változtasson és az oltást chipet pótolja.Kérdésünkre, hogy mióta van feltekerve a lánc, azt a választ kaptuk, hogy tegnap még nem volt, önkénteseink fél 3-kor voltak a helyszínen… Ha ezt 2 héten belül nem történik meg, akkor jelentjük az illetékes hatóságnak.Végül úgy döntött a tulaj, hogy nem tudja ezt megoldani és a gyerek amúgy se szereti ezt a kutyát, akkor vigyük el.Természetesen az egész családot elhoztuk, az első utunk az állatorvos volt. Az egész család parazitamentesítési megtörtént, rehabilitációjukat megkezdtük.Maxi, Lisa, Leo és Lola egyenlőre még nem gazdikeresők. Nagy örömmel fogadunk nekik jó minőségű kölyök tápot. Aki szeretné támogatni állatmentési tevékenységünket, illetve menhelyünk állatait, az megteheti tárgyi adománnyal (jó minőségű kutya száraztáppal, cica konzervvel és száraz eledellel, macskaalommal, degu, illetve nyuszi eleséggel) vagy a Savaria Takarékszövetkezet 72100251-14956935-00000000 ( IBAN: HU64 7210 0251 1495 6935 0000 0000 SWIFT: TAKBHUHB ) számlaszámra való utalással! Valamint köszönettel fogadjuk az 1% felajánlásokat is. Adószám: 18508431-1-18. Köszönjük !

 

2019.10.02 Víztározóba esett kutya mentése

A szombathelyi tűzoltóságról telefonáltak délelőtt, miszerint bejelentést kaptak, hogy Tanakajdon egy kutya mocsaras víztározóba esett és nem tudják kiszedni. A tűzoltóságnak pedig nincs eszköze, amivel meg tudnák fogni. Szerencsére két önkéntesünk délutánra ment dolgozni, így el tudtak menni a kutyust kihúzni. A tűzoltósággal megbeszéltük, hogy ha nekünk nem sikerül kiszedni, akkor ők segítenek, mi pedig biztosítjük a felszerelést. Szerencsére sikerült befogó bottal kihúzni a kutyust, aki nagyon fáradt volt és annyira csúszott a tározó széle, hogy nem tudott magától kijönni. Valószínűleg már éjszaka vagy hajnalban belesett. Amint kihúzták önkénteseink, először morgott, vicsorgott, majd sikerült juti falattal lekenyerezni és a chipet is le tudták olvasni. Buksi egy idősebb kaukázusi keverék kan kb.50-60 kg kutyus, szerencsére volt chipje, így a gazdi jött is érte. Nem tudják, hogy szökött ki és azt mondták epilepsziás, lehet rohama is volt. Köszönjük a tűzoltóknak, szerencsére most nem volt rájuk szükség, de reméljük legközelebb mi is kérhetjük az ő segítségüket!Valamit köszönjük a kertészet tulajdonosának és dolgozóknak, hogy segítséget kértek és nem hagyták magára a kutyát <3

2019.09.12 Ábel a rengetegben avagy Ábel kálváriája.

Ábel egy 13 éves közepes testű keverék kan kutya, akinek az egyik szeme sérült és nem is lát jól vele. Ábel boldogan élt gazdájával Oszkóban, a gazdi elhunyt és onnantól megváltozott minden. Ábelt a gazda fia elvitte magához Csipkerekre, ott 2 liter borért odaadta egy nagyon rossz anyagi helyzetű helyi lakosnak.. Az új gazdának volt még két kutyája, de etetni nem tudta őket, így az Önkormányzat vitt mindig eleséget a kutyáknak. 2019 augusztus elején a családot kilakoltatták és a kutyáknak is menniük kellett, a szerződött gyepmester elvitte őket. Szeptember 12-én egy kedves hölgy hazafelé tartott a munkából, amikor meglátott egy kutyát Nagykölked és Ják között az erdőszélen. Megállt odahívta a kutyát, de ő tartott az embertől, így inkább odébb ment és lefeküdt aludni. A hölgy addig próbálkozott, amíg sikerült megfognia és berakni a kocsiba, majd elindult chipet nézetni de nem sok esélyt látott arra, hogy lesz benne. Egyik önkéntesünk leolvasta és hát csippant a leolvasó, mindenki nagyon őrült. Amikor az adatokat megkaptunk először elkezdtünk telefonálni. Sajnos a telefont nem vette fel senki, így irány Oszkó. Megérkeztünk a címre, de nem volt ott senki, viszont szerencsére a kutyát mindenki megismerte. Mondták a szomszédok, hogy a gazda meghalt már 4 éve, a kutyát a fia vitte el Csipkerekre. Irány Csipkerek, ahol a volt gazda fia közölte, ő tovabbadta és augusztusban elvitte a gyepmester attól a családtól. Felhívtuk az Önkormányzatot, akik ezt megerősítették, egy helyi lakos elküldte a posztot, amit a gyepmester felrakott a saját oldalára, amikor elhozta őket. Hívtuk a gyepmestert, ő azt mondta örökbe adta xy- nak, aki egy osztrák faluban lakik, de Nagykölkeden van hétvégi háza. Se pontos cím, se telefonszám csak két településnév……Megkerestük mindkét település Önkormányzatát és megkérdeztük az ottlakókat, de senki nem ismer ilyen nevű embert…. Amint Olga kutyusunk gazdisodott, Ábel jött a helyére, köszönjük a megtalálónak, hogy pár napra elhelyezte. Ábel hamarosan gazdikereső lesz. Megszabadítottuk a tömérdek bolhától, megfürdettük, kapott oltást, hamarosan megy ivartalanításra. Nagyon kedves, bújós, hálás, aktív öreg úr!

 

 

2019.09.05 Mentett tengerimalacok

Egyik önkéntesünk anyukájához adta le egy férfi ezt a két tengerimalacot, de ő is valakitől elhozta. Semmit nem tudunk az előéletükről. Egy kisméretű ketrecben éltek azzal adták le őket. Egy hím és egy nőstény, alultápláltak, a talpuk gyulladt. A nőstény nagy valószínűséggel vemhes, a hím hamarosan megy ivartalanításra. Ideiglenes befogadóhoz kerültek, tőlünk a Bonnie és Clyde nevet kapták. Egyenlőre nem örökbe fogadhatók. Ha valaki szeretné támogatni az ellátásukat megteheti jó minőségű szénával és táppal.A segítséget előre is köszönjük! 💞

 

2019.09.04 Prém Csincsillák mentése – út a jobb élet felé 💗

Augusztus utolsó hetében kérte egy hölgy egyesületünk segítségét 4 csincsilla elhelyezésének ügyében,melyek sajnálatos mód prémezésre voltak tartva.Családjuk egy tagja régebben leadásra tenyésztette őket a Kaposvári szőrmegyárba amit a hölgy ellenzett,mivel sajnálta szegényeket,ami teljesen érthető.A megmaradt túlélőknek az állomány felszámolását követően egy szebb életet szeretett volna nyújtani,nem azt amiben addig éltek.Egyesületünk is elítél minden állatkínzási formát,és oktalan élet kioltására való tevékenységet. Ezért azonnal igent mondtunk a hölgy kérésére és elhoztuk őket. A három bak és egy nőstény csincsilla a prémező ketrecben éltek eddig.A nem szakszerü tartás miatt szőrük ápolatlan,egyikük haspuffadással küzd,a lánynak az átvételkor hasmenése volt,és egy bak annyira félt,hogy minden közeledéstől nagyon sírt. Megpróbáltatásaik ellenére nem harapnak,barátkoznak az emberrel. Felvettük a kapcsolatot a WeLoveChin Szombathelyi csicsillamentés egyik alapítójával aki rengeteget segített,hogy a Budapesti csincsillamentésel az Együtt a Kisállatokért Alapítvánnyal együttműködve tudjunk közösen segíteni kis védenceinknek. Az Együtt a Kisállatokért Alapítvány átvállalta a 4 csini további szakszerü ellàtását,elhelyezését és gazikhoz juttatását.Viszont a Budapesti utat meg kellett szervezni,ami idő volt.Amíg előkészítettük utazásukat,addig egyik önkéntesünk vállalta a kis banda ideiglenes elhelyezését. Ma hajnalban egy nagyon kedves fiatalember jött a csinikért,aki egy fuvarkérésnek eleget téve,önkéntesként segített nekünk. Három szervezet együttes munkájával és egy önzetlen fiatalember segítségével a négy csincsilla megkezdte új,szabad és boldog életét. Ezúton is köszönjük a rengeteg segítséget! 💓

 

2019.08.09 Püspökmolnári borzalom- az utolsó kutya mentése

Újabb lakossági bejelentést kaptunk Püspökmolnáriból, hogy kilakoltatták azt a családot akiktől már 15 kutyát és kb. 6 macskát mentettünk.Egy kutya és 2 macska maradt már csak náluk, akiket nem adtak oda. Az egyik nőstény macska állítólag leszült és a kölykökkel együtt otthagyták a háznál, a kutyát elvitték és pár házzal odébb egy ismerősüknél kikötötték a fa alá. Legutoljára egy láncra vert csont sovány vizslát és egy ketrecbe zárt csont sovány macskát hoztunk el.Többször tettünk bejelentést a jegyzőnél és kértük, hogy tiltsa el az állattartástól sajnos nem jártunk sikerrel. A tulajdonos nagy nehezen lemondott a kutyáról és átadta a kutyát és az oltási könyvet. Oltása és chipje is csak azóta van miután bejelentést tettünk a jegyzőnél és kötelezték,hogy oltassa és chipeztesse.Sajnos a cicákat nem találtuk meg, ha bárki tudja a faluból hol lehetnek kérjük jelezze egyesületünknek. Gömbi Césár mellé kerölt a senior részlegünkbe ahol kb. 200^nm terület az övék, mindketten nagyon boldogok! <3 A történeteket nem részleteztük, beszéljenek a képek.

 

 

2019.05.30 Lánccal sétáltatott kutya mentése

Update: Brúnó kezd feloldódni,de még mindig maga alatt van.Kapott oltást és chipet, túl van az ivartalanításon. Hamarosan gazdikereső lesz. Lehet érte tolongani. Tündéri öregfiú!💕😍

🐕☹️😢Két önkéntesünk hazafelé tartott, amikor Szombathelyen megláttak egy férfit, aki láncon vonszolt maga után egy kimerült nagytestű kutyát. Megálltak, hogy megnézzék mi baja van a kutyának, akkor látták, hogy szerencsétlen kutya nyakára szorosan rá van tekerve a lánc, ráadásul 3*. A kutya már alig kapott levegőt, pár perc után lefeküdt és nem akart mozdulni. Önkéntesünk szólt a gazdának, hogy láncot tilos a kutya nyakára rakni és azonnal lazítsa meg, mert nem kap levegőt. A “gazdának” nem tetszett, mert szerinte ez így jól van, majd megpróbálta a teljesen kimerült kutyát magával rángatni, de annak még felkelni sem volt ereje. Önkéntesünk mondta, hogy rendőrt hív, mert ez már állatkínzás, felhívta a 112, de 1 óra elteltével sem érkezett senki… A “gazda” végül fogta magát és elment, a kutyát pedig otthagyta. 😡Természetesen önkénteseik nem hagyták az utcán a kutyát, akit ölben kellett cipelni, mert semmi ereje nem volt. Kb. 10 éves németjuhász keverék kan, chipje és oltása nincs. Nagyon rossz állapotban van, mind fizikálisan, mind lelkileg. Orvosi vizsgálatai és rehabilitációja megkezdődött. Tőlünk a Brúnó nevet kapta. Nagy drukkot kérünk! 💕 Aki szeretné támogatni mentési munkánkat és menhelyünk működését, az megteheti tárgyi adománnyal (jó minőségű kölyök vagy felnőtt száraz táppal) vagy a Savaria Takarékszövetkezet 72100251-14956935-00000000 ( IBAN: HU64 7210 0251 1495 6935 0000 0000 SWIFT: TAKBHUHB ) számlaszámra való utalással! Valamint köszönettel fogadjuk az 1% felajánlásokat is. Adószám: 18508431-1-18. Köszönjük ! 💗

 

2019.05.10 Kőszegi nyúlmentés

🐰🐇 Kőszegről kérték a segítségünket, miszerint egy férfit kilakoltatottak és az ingatlan mögött a vízparton egy takolmányban otthagyott 2 nyulat. A szomszédok kértek segítséget a nyulak már 3 napja nem ettek és nem ittak.Az egyik nyúl bak a másik nőstény. Rehabilitációjukat megkezdtük,hamarosan megkapják első oltásukat.Majd oltva és ivartalanitva örökbe fogadhatók. Aki szeretné támogatni a nyulak ellátását, az megteheti tárgyi adománnyal (jó minőségű szénával, nyúl táppal) vagy a Savaria Takarékszövetkezet 72100251-14956935-00000000 ( IBAN: HU64 7210 0251 1495 6935 0000 0000 SWIFT: TAKBHUHB ) számlaszámra való utalással! Valamint köszönettel fogadjuk az 1% felajánlásokat is. Adószám: 18508431-1-18. Köszönjük ! 💗

 

Older posts