Kedves Mindenki!
Az elmúlt évek telefonhívásai és üzenetei miatt úgy gondoljuk muszáj pár dolgot részletesen leírnunk, hogy mindenki megértse.
1. Nincs alkalmazottunk, önkénteseink munka és család mellett, szabadidejükben mentenek és látják el az állatokat menhelyünkön és saját otthonaikban.
2. Az első pontban leírtak miatt menhelyünkre csak és kizárólag időpont egyeztetéssel lehet látogatóba jönni. Ha pl.11-15-ig tudunk fogadni látogatókat, akkor kérjük ne érkezzen senki se korábban se később.
3. Nem vagyunk szuperhősök, ezért nem tudunk 4 helyen lenni egyszerre.Ha dolgozunk akkor nem mondhatjuk a főnöknek, hogy bocs lelépek állatot menteni, mert akkor másnap már nem kell mennünk dolgozni. Azt sem díjazzák, ha állandóan telefonálunk, ezért nem tudjuk mindig felvenni az egyesületi telefont. Egyesületi telefonunk reggel 9 órától este 8 óráig hívható. Aki ebben az időintervallumban telefonál és nem tudjuk felvenni visszahívjuk.
4. Nincs akció csoportunk, akik arra várnak, hogy a “telefonközpontos” mikor hívja őket és azonnal indulnak. Ezáltal az azonnal jöjjenek, mentsék meg, vigyék el és hasonló “parancsokkal” nem tudunk mit kezdeni. Ha dolgoznak az önkénteseink, senki nem tud menni.
5. Hiába várják el tőlünk, hogy kobozzuk el állatot vagy büntessük meg xy-t. Nem vagyunk hatóság, ugyan olyan civil emberek vagyunk, mint bárki más. Kobozni és büntetni csak a hatóság jogosult. Az elsőrendű állatvédelmi hatóság a jegyző, ha nem megfelelően tartanak egy állatot az illetékes jegyzőnél vagy a kormányhivatalnál kell bejelentést tenni. Célszerű a bejelentést írásban megtenni és lehet az adatok zártkörű kezelését is kérni.Ha az állat élete veszélyben van vagy állatkínzás alapos gyanúja áll fenn, pl. tűző napra van kikötve, akkor a rendőrséget kell értesíteni
6. A gazdikereső állataink iránti érdeklődés esetén kérünk mindenkit, hogy privát üzenetet írjon, mert először elküldjük a kérdőívet és az örökbefogadás menetét, látogatni csak ezek után lehet.
Az az állat akit úgy hirdetünk, hogy lakásban tartással fogadható örökbe, azt nem fogjuk udvari tartásra odaadni. Hiába próbálnak meggyőzni minket, hogy a kutyának ott is jó lesz, akkor sem.
7. Az ivartalanítás nem opció,hanem kötelező !
8. Nem ülünk mindig a gép előtt, ezért nem tudunk minden üzenetre azonnal válaszolni. Egy kis türelmet kérünk, mindenkinek válaszolni fogunk.
9. A kóbor kutyák befogása államilag kötelező feladat. Minden önkormányzatnak szerződést kell kötni egy ebrendészel, aki befogja a kóbor állatot. Ha valaki kóbor állatot lát vagy talált, jelezze az illetékes önkormányzatnak. Amelyik településen van közterület felügyelet, ott nekik is jelezheti.
10.Ha létszám stopot hirdetünk azt azért tesszük, mert már nem tudunk több állatot biztonságosan elhelyezni. Hiába telefonál valaki 6* és hiába ír a létszám stopos poszt alá, akkor sem tudunk egyenlőre több állatot elhelyezni.
Megértésüket köszönjük!
ÁVE csapata